Vogëlushi i zhdukur që 2 javë, dyshohet të jetë ngrënë nga ndonjë kafshë

Për gati një javë nuk ka asnjë gjurmë të Émile në Francë. Hetuesit nuk përjashtojnë që djali të ketë rënë viktimë e një kafshe. 

Në kërkimin e Emil, vogëlush dy vjeçar, i cili prej gjashtë ditësh është zhdukur në Francën jugore, hetuesit nuk përjashtojnë që edhe një kafshë mund të ketë lidhje me zhdukjen. Një sulm nga një zog grabitqar është i imagjinueshëm, njoftoi transmetuesi BFMTV të premten, duke iu referuar prokurorit publik, transmeton Portali Mwrgata. 

Sipas autoriteteve, hipoteza të tjera janë një aksident, një krim apo edhe një përfshirje e familjes në zhdukje. Djali u zhduk në qytetin me 125 banorë të Le Vernet të shtunën në mbrëmje javën e kaluar. Me gjithë kërkimet intensive, djalit nuk u gjet asnjë gjurmë. 

Në fshatin e largët malor, banorët kishin spekuluar edhe për një sulm ujku. Megjithatë, është jashtëzakonisht e rrallë që ujqërit të sulmojnë njerëzit. Një kërkim i fundit nga rreth 50 oficerë policie në zonën përreth qytetit përfundoi të enjten në mbrëmje pa rezultat. Kryebashkiaku François Balique vendosi një ndalim për të huajt që të hyjnë në vend deri të hënën në mbrëmje për të mbrojtur familjen dhe banorët e djalit. Turizmi i fatkeqësive gjithashtu duhet të parandalohet. Siç tha kryetari i gazetës “Le Figaro”, me shumë gjasa mund të imagjinonte një aksident trafiku pas të cilit shoferi e ftoi djalin në panik. 

Djali kishte qenë duke pushuar me gjyshërit e tij në qytet kur e humbën nga sytë të shtunën në mbrëmje.  

Një numër i të afërmve të tjerë po qëndronin me gjyshërit në atë kohë. Kryebashkiaku tha për “Figaro” se përjashton mundësinë që familja të kishte lidhje me zhdukjen. Hetuesit aktualisht janë duke u përqëndruar në marrjen në pyetje të njerëzve që mund të jenë në gjendje të japin një të dhënë për fatin e djalit. Shanset e tij për të mbijetuar pa ngrënë dhe pirë tani janë shumë të pakta.