Udhëtarët për Basel përjetojnë tmerrin, u detyruan të flinin në korridoret e Aeroportit

Pasi fluturimi i tyre u anulua në sekondën e fundit, pasagjerët në një fluturim Easyjet u detyruan të kalonin një natë në aeroportin e Montpellier – në shtretër të palosshëm dhe pa batanije apo jastëk.  

Pasagjerët në një fluturim Easyjet nga Montpellier (F) në Bazel përjetuan një odise udhëtimi në fundjavë, transmetin Portali Mërgata. 

Siç thotë një pasagjer për Blick, aplikacioni Easyjet tregoi që të shtunën pasdite se fluturimi ishte vonuar.  

“Ora e mbërritjes në Bazel luhatej midis orës 12:10 dhe 1:45. Aeroplani ishte dashur të ulej në Zvicër në orën 22:55”.  

Por avioni mbërriti në Montpellier vetëm pak para orës 23:00. 

 Pilotët nuk e dinë se ku po fluturojnë 

 Imbarkimi shkoi krejt normalisht. Por më pas papritur doli një njoftim: “Mund të mos arrijmë të aterojmë në Bazel sepse aeroporti mbyllet në mesnatë. Ne fluturojmë ose për në Lion ose Milano. Nëse doni të qëndroni këtu, mund të zbrisni, “citoi pasagjeri. Piloti e shpjegoi vonesën me një stuhi dhe rritje të trafikut ajror. 

“Ishtei kaos”, thotë pasagjeri. Pasagjerët e zemëruar kërkuan përgjigje – pa sukses.  

“Një stjuardesë tha se nuk do të dinin se ku të uleshin derisa të mbylleshin dyert. Ne duhet të vendosim nëse duam të fluturojmë apo jo – pa e ditur se ku po shkojmë!” 

 Dhjetra pasagjerë më pas kërkuan për bagazhet e tyre – dhe u larguan. Rreth një e treta zbritën nga avioni. Pastaj pilotët folën përsëri: “Ne po fluturojmë për në Lion. Prej aty marrim autobusin për në Bazel”. 

 Por asgjë nuk doli prej saj. Pak kohë më vonë pasoi njoftimi se në fund të fundit nuk kishte autobusë në Lion.  

“Ne do të qëndrojmë këtu dhe do të fluturojmë për në Bazel nesër. Ju lutemi shkoni në sallën e mbërritjeve, ku do të organizohet një hotel për ju”, iu tha udhëtarëve. “Shumë qortuan. Disa fëmijë qanë. Ne thjesht donim të shkonim në shtrat, “tha pasagjeri. //PortaliMërgata/