Skena dramatike në Hamburg: Burri bie në shinat e metros, e jashtëzakonshme se si shpëtohet

Skena dramatike në stacionin e metrosë Lohmühlenstraße në lagjen St. Georg të Hamburgut! Një 60-vjeçar ka rënë në shtratin e pistave mbrëmjen e së martës. Burri u plagos rëndë në aksident – por u shpëtua në sekondën e fundit.

Sipas informacioneve fillestare, aksidenti ka ndodhur kur burri ka qenë duke pritur rreth orës 20:45. në stacionin e metrosë për linjën U1 dhe papritur humbi ekuilibrin. Më pas ai u lëkund dhe ra në shina.

Punonjësit e Hochbahn që ishin në platformë dhe kishin vëzhguar aksidentin reaguan me zgjuarsi dhe përdorën një veprim heroik për ta sjellë trenin në një ndalesë emergjente: Ata paralajmëruan menjëherë shoferin e metrosë që po afrohej me elektrik dore në tunel – shoferi i trenit mund të shihte pak metra përpara duke ndaluar kështu dhe duke parandaluar më të keqen.

Zjarrfikëset nxorën 60-vjeçarin nga shtrati i pistës dhe e dërguan në spital. Fillimisht ishte e paqartë pse burri humbi papritur ekuilibrin dhe ndodhi aksidenti.