Rrëzohet aeroplani në Zvicër, ka të vdekur

Një aksident tragjik avioni ka ndodhur në Grenchen të shtunën, ku humbën jetën dy persona. Avioni i vogël me motor u rrëzua në një livadh pak para se t’i afrohej aeroportit Grenchen. Shkaku i saktë i aksidentit është ende duke u hetuar.

Përveç policisë së kantonit Solothurn dhe disa patrullave, departamenti i zjarrit Grenchen, shërbimi i shpëtimit Grenchen, një ekip kujdesi, zyra e prokurorisë publike të kantonit Solothurn, specialistë nga SUST, policia federale Fedpol, departamenti i zjarreve dhe shpërthimeve (BEX) të policisë së kantonit të Bernës dhe zyrës u përfshinë gjithashtu në operacionin për Mjedisin e Kantonit të Solothurnit. Përfaqësues të aeroportit Grenchen, kryetari i bashkisë së Grenchen dhe një kompani rimorkimi dhe funerali ishin gjithashtu në vend. Operacioni zgjati deri pak para mesnate.

Policia është në kërkim të dëshmitarëve
Për të sqaruar rrjedhën e saktë të aksidentit, policia kërkon deklarata të dëshmitarëve apo ndonjë video incizim ekzistues. Kushdo që mund të japë informacion ose që ka filmuar avionin e vogël, kërkohet të kontaktojë policinë kantonale të Solothurnit në Grenchen në 032 654 39 69.