Rama para Vuçiqit kërkon “paqe”: Herë biem dakord, herë jo

Kryeministri shqiptar Edi Rama falënderoi presidentin serb për mikpritjen dhe mundësinë për t’u takuar dhe biseduar.

“Duke qenë se kryeministrja nuk ishte e pranishme, ne patëm kohë dhe sigurisht pata mundësinë të diskutoja gjerësisht për tema siç është procesi i Berlinit dhe besoj se mund të bëjmë një plan të ri në mënyrë që Komisioni Evropian të hartojë një të ri financiar. Planifikoni që vendet tona të jenë në treg të vetëm ekonomik”, tha Rama.

“Ne e kemi marrë zakonin të ndryshojmë hapur opinionet, herë biem dakord, herë jo, por duhet të punojmë për të mirën e paqes”, tha Rama.

“Detyra jonë është të bëjmë paqe të pakthyeshme”, tha Rama gjatë një konference të përbashkët për shtyp me Vuçiqin dhe shtoi se duhen “momente specifike si këto”, pasi atëherë, tha ai, mund të arrihen rezultate të prekshme. /PortaliMërgata/