Qesharake: Serbët kërkojnë që Specialsat kosovarë të shpallen “terroristë”

Përfaqësuesit e Listës Serbe sot i kanë dërguar një letër Qeverisë së Serbisë, në të cilën pretendojnë se serbët e Kosovës po pësojnë terror nga regjimi i Albin Kurtit.

Portali Mërgata ua sjell letrën në tërësi:

Ju drejtohemi në emër të popullit serb nga Kosova dhe Metohia, i cili për më shumë se dy vjet po vuan terrorin dhe represionin e regjimit antiserb të Aljbin Kurtit me qëllim të persekutimit të çdo gjëje serbe, duke shkelur të gjitha marrëveshjet e arritura që garantojnë të drejtat e popullit serb dhe përmes represionit institucional duke rrezikuar mbijetesën dhe paqen në këto vende.

Duke pasur parasysh se dhuna institucionale në veri të Kosovës dhe Metohisë kryhet nga regjimi i Aljbin Kurtit përmes strukturave të caktuara parapolicore, speciale dhe inteligjente, veprimet e të cilave kërcënojnë paqen, sigurinë dhe sigurinë e popullit tonë, si dhe paqen në i gjithë Ballkani Perëndimor, si dhe se këto struktura janë në periudhën e mëparshme:

– tentoi të vriste bashkëqytetarët tanë në disa raste,

– Kërcënim me armë zjarri në mes të ditës në sy të fëmijëve, grave dhe qytetarëve të tjerë pa asnjë arsye, ka kryer rrëmbime mizore të bashkëqytetarëve tanë me përdorim të forcës,

– rrahën dhjetëra bashkëqytetarë tanë, madje edhe fëmijët e mitur të Dara dhe Kristijan Radosavljeviq.

– Herë të panumërta me kërcënimin e tubave të gjatë, të armatosur deri në dhëmbë, me mjete të blinduara pushtuan pjesë të vendbanimit ku jetojnë qytetarët tanë, duke ndaluar lëvizjen edhe të fëmijëve, të sëmurëve dhe të moshuarve,

– u ka rrëmbyer toka qytetarëve të Serbisë pa bazë ligjore dhe me qëllim të militarizimit të veriut të Kosovës dhe Metohisë.

– ndërtuan baza ilegale në kundërshtim me Marrëveshjen e Brukselit, madje edhe me aktet e tyre që ndalojnë vendosjen e njësive speciale të armatosura rëndë të përbëra ekskluzivisht nga shqiptarë në zonat thjesht serbe,

– ka kryer veprime represive të panumërta kundër civilëve të pafajshëm, duke ngacmuar edhe punonjësit e shëndetësisë, drejtuesit e autoambulancave gjatë transportimit të pacientëve të sëmurë rëndë dhe mjeteve mjekësore.

– dhe ka kryer veprime të përshtatshme për ato pjesë të botës ku janë duke u zhvilluar operacione luftarake, me qëllim që qytetarët të shkaktojnë frikë dhe pasiguri, përkatësisht t’i terrorizojnë ata, me qëllim që të largohen nga territori i Kosovës. dhe Metohi,

Ju sugjerojmë që në përputhje me kompetencat tuaja, urgjentisht të merrni një vendim të duhur me të cilin të gjitha njësitë speciale që Kurti i mban ilegalisht në veri të Kosovës dhe Metohisë, strukturat e inteligjencës që kryejnë operacione hibride me qëllim të destabilizues dhe ngritjes së tensioneve dhe duke u shtirur dhe nënshtruar krijojnë alibi për të shpallur inkursione të dhunshme dhe arrestime të pajustifikuara, si dhe struktura të tjera që veprojnë me qëllim të persekutimit të popullit serb, si dhe të gjithë bashkëpunëtorëve të këtyre strukturave shumë të njohura. ndaj shërbimeve serbe të sigurisë, si organizata terroriste, sepse kërcënojnë paqen në këto zona, me pasoja të pallogaritshme për të ardhmen e Ballkanit Perëndimor dhe të gjithë Evropës.

Baza e këtij vendimi gjendet në aktivitetet e numëruara që këto struktura de facto kanë kryer në periudhën e mëparshme, të cilat përmbushin, sipas parimeve dhe standardeve ndërkombëtare të agjencive botërore dhe të OKB-së, elementet bazë të përkufizimit të terrorizmit, sepse këto veprimtari. janë kundër parimeve dhe qëllimeve të OKB-së dhe që përfshijnë veprime me të cilat përdorimi i dhunës ilegale ose kërcënimi i dhunës ilegale shkakton frikë tek qytetarët e një territori të caktuar me qëllim të arritjes së qëllimeve përkatëse politike ose ideologjike.

Ne besojmë thellë se ky vendim, në bashkëpunim me institucionet ndërkombëtare dhe partnerët perëndimorë, do të parandalonte aktivitetet e mëtejshme të paligjshme të këtyre formacioneve dhe bashkëpunëtorëve të tyre për të kërcënuar paqen në këto zona dhe do të krijonte një bazë ligjore për veprimin e të gjitha autoriteteve shtetërore kundër këtyre organizatave. dhe t’i sjellë para drejtësisë. drejtësisë.