Ndodh në Zvicër: Pensionisti bëhet nervoz me punëtorët e baushtellës, i gjuan me pushkë

Në një pasdite tetori të vitit 2023, një burrë 79-vjeçar ishte mjaftuar: Për shkak se ishte i mërzitur nga emetimet e pluhurit nga një kantier ndërtimi fqinj, ai rrëmbeu pushkën e tij me ajër dhe qëlloi mbi një punëtor ndërtimi.

Siç mund të shihet nga një urdhër penalisht detyrues i lëshuar nga zyra e prokurorisë publike Limmattal/Albis të Zvicrës e cila është në dispozicion të NZZ-së, pensionisti goditi punëtorin e ndërtimit në të pasme.

Gjuajtja kishte për qëllim të pengonte punëtorët të punonin

Punëtori i goditur ishte i zënë me shpërndarjen e zhavorrit në çatinë e sheshtë të një pallati fqinj, së bashku me dy punëtorë të tjerë. Pensionisti ka dashur t’i “ndalojë të tre burrat të vazhdojnë punën” me një të shtënë, siç vijon gazeta e përditshme.

Sipas urdhrit të penalltisë, laikët nuk mund të dallonin pushkën me ajër nga ajo reale nga larg.

Punëtorët kanë vazhduar punën

Punëtorëve të ndërtimit nuk u bëri përshtypje pensionisti dhe gjuajtja. Siç shihet edhe nga urdhri i penalltisë, ata janë trembur, por kanë vazhduar punën në çatinë e sheshtë.

Punëtori i goditur ka pësuar ënjtje në të pasmet. Pensionisti u dënua me një gjobë të kushtëzuar prej 60 tarifash ditore nga 40 franga secili me një periudhë prove prej dy vjetësh për tentativë shtrëngimi dhe sulmi. 79-vjeçari duhet të paguajë një gjobë prej 300 frangash dhe 800 frangash për procedimin. /PortaliMërgata/