Ndalohen nga policia tre persona në Zvicër, i morën 15 mijë euro një gruaje duke e mashtruar

Javën e kaluar policia kantonale e Bernës ndaloi tre mashtrues të dyshuar në Thun dhe Burgdorf. Njëri prej tyre më parë kishte marrë 15,000 franga nga një grua në Burgdorf.

Policia kantonale e Bernës kapi tre mashtrues të dyshuar javën e kaluar. E pabesueshme: Njëri prej tyre thuhet se ka marrë më parë 15,000 franga nga një grua në Burgdorf, Bernë

Kur mashtruesi telefonik i kërkoi sërish gruas t’i dorëzonte paratë një korrieri, gruaja raportoi në policinë kantonale të Bernës, siç njoftuan të mërkurën së bashku me prokurorinë publike kantonale për krime ekonomike.

Si rezultat i masave të marra, policia ka mundur të ndalojë dy korrierë të dyshuar, një grua 43-vjeçare dhe një burrë 46-vjeçar, teksa tentonin të dorëzonin para në Burgdorf. Në një rast tjetër të një telefonate mashtrimi, policia ndaloi një 50-vjeçare të dyshimtë në Thun.

Sipas komunikatës, të tre personat kanë deklaruar në intervista se kanë kryer test drive për një pozicion të shpallur si korrierë mjekimi. Tre personat janë shfaqur, shkruan Blick.