Mundësi “e artë” për mërgatën në Zvicër: Transporti publik atje kërkon shoferë

Mësohet se Transporti Publik në Gjenevë SBB ka publikuar një konkurs pune, ku kërkohen 200 shoferë për t’i angazhur deri në fund të vitit 2024 dhe t’u jepet shansa, fati, edhe shqiptarëve që jetojnë këtu apo në rrethinë.

Kushtet janë këto:

Të jesh banor i Zvicres, pasaportë ose vizë të kategorisë B,C,

Të ketë 2 vjet punë të deklaruar në Zvicër,

Të mos ketë ndonjë lëndë ose vepër penale në shtet,

Të ketë patentë shofer të makinës, kategora B,

Të mos ketë vepra në komunikacion ose marrje të lejes në 5 vjetët e fundit,

Theksohet se në këtë konkurs pranohen edhe ata që kanë borxhe në shtet.