Mërgimtari më intelegjent shqiptar, fiton garën prestigjoze të matematikës në Itali

Kjo javë hapet me një lajm të bukur.

Julian Lumi, me origjinë shqiptare, është një nxënës brilant i shkollës së mesme shkencore “Amedeo di Savoia”.

Julian doli i pari në kategorinë e klasifikimit Pisto C2 dhe për këtë arsye është kualifikuar në finalet kombëtare të lojërave matematikore që do të zhvillohen më 25 maj në Bocconi di Milan.

Pistoia, Julian Lumi primo alla finale nazionale dei campionati matematici alla Bocconi