Mërgimtarët përjetojnë ‘tmerrin’ në Aeroportin e Prishtinë pasi anulohen dy fluturime

Për shkak të mbylljes së natës në aeroportin e Cyrihut, dy fluturime të Chair Airlines nga Prishtina në Cyrih u desh të anuloheshin – me pasoja të bezdisshme për pasagjerët.

Ata duhej të kalonin natën në aeroport. Pritje të gjata, mungesë informacioni dhe pa vend për të fjetur: Në fakt, nga pushimet duhet të ktheheni të freskët. Por një banor i Cyrihut (38) ka përjetuar të kundërtën, shkruan Portali Mërgata.

Gruaja e tij (38), fëmija i tij (8) dhe ai duhej të flinin në aeroportin e Prishtinës.

Odisea filloi të martën. Në orën 17:20, avioni i saj Chair Airlines ishte planifikuar të fluturonte për në Zvicër. Por asgjë nuk doli prej saj. Orari i nisjes u shty në mënyrë të përsëritur për shkak të disa vonesave të avionit të prekur. Zhgënjimi midis pasagjerëve bëhej gjithnjë e më i madh. Pamjet tregojnë se si radha para portës bëhej gjithnjë e më e gjatë. Orët kalonin.

Pak para orës 23:00, fluturimi përfundimisht u anulua për shkak të ndalimit të fluturimeve natën në aeroportin e Cyrihut.

“Nuk kishte më asnjë mënyrë për të gjetur strehim. Shumë familje me fëmijë duhej të flinin në aeroport”, raporton reporteri i lexuesve.

Sipas akuzës së kompanisë me bazë në Cyrih, nuk kishte asnjë informacion apo ofertë për ndihmë nga Chair Airlines. Janë prekur gjithsej dy fluturime nga Prishtina në Cyrih. Zviceranët raportojnë për gati 400 pasagjerë që duhej të organizoheshin disi. 38-vjeçari e kupton se mund të ketë probleme me kompanitë ajrore.

“Gjithmonë mund të ketë vonesa, sidomos gjatë sezonit të pushimeve verore. Por këtu komunikimi mungonte plotësisht. Familjet nuk mund të organizohen kaq shpejt dhe hotelet ishin plot.”

Pas natës së pakëndshme në Aeroportin e Prishtinës, banorët e Cyrihut më në fund arritën të fluturojnë për në Zvicër në orën 5:20 të mëngjesit të së mërkurës – me 13 orë vonesë.

“Vetëm në aeroplan piloti na informoi për arsyet e vonesës dhe kërkoi falje në emër të linjës ajrore”.

Fluturimi i dytë për në Cyrih u shty për të mërkurën në mbrëmje, sipas reporterit të lexuesve.

 Me kërkesë të Blick, Chair Airlines mbrohet kundër akuzave. Udhëtarët ishin njoftuar në vend për vonesën.

Gjithashtu, thonë se është organizuar një dhomë hoteli për pasagjerët.

“Mirëqenia e klientëve tanë është gjithmonë në plan të parë. Klientët informohen drejtpërdrejt nga ne, ekuipazhi dhe agjenti i trajtimit në aeroportin përkatës shërbejnë për komunikim të zgjeruar”, sqaron kompania ajrore. Fatkeqësisht, për shkak të vonesave të ndryshme kumulative, nuk ishte e mundur që ne të ateronim në Cyrih para mbylljes së aeroportit. /PortaliMërgata/