“Lëshon bajrakun” Kurti: Pajtohet që veriu të shkojë sërish në zgjedhje

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka zhvilluar një bisedë telefonike me Zëvendës Këshilltarin e Sigurisë Kombëtare të Shteteve të Bashkuara, Jon Finer. Kurti iu është zotuar Finerit për bashkëpunim me SHBA-të për depërshkallëzim të tensioneve në veri dhe mbajtjen e zgjedhjeve të reja.

Kështu ka njoftuar Kurti nëpërmjet një postimi në Twitter.

“I lumtur që bisedova me me Zëvendës Këshilltarin e Sigurisë Kombëtare të Shteteve të Bashkuara, Jon Finer. E falënderova për thirrjen dhe u zotova që të bashkëpunim me SHBA-në për t’i depërshkallëzuar tensionet”, ka njoftuar Kurti.

Ai ka thënë se do të ketë përfundim të menjëhershëm të dhunës nga “bandat e mbështetura nga Beogradi”, deri siç thotë ai në shpalljen e zgjedhjeve të reja në këto komuna.

“Kjo kërkon një përfundim të menjëhershëm të dhunës nga bandat e mbështetura nga Beogradi nga zyrtarëve të sigurisë deri në zgjedhjet e reja në këto komuna”, ka shkruar në fund ai.