Kompania e mërgimtarit fuqishëm në tregun e energjisë diellore në Gjermani

Kur flasim për mërgimtarët kanë lënë gjurmë botën e biznesit shtetet e Evropës, kryesisht fokusi orientohet atë ndërtimtarisë apo lëmive lidhen me .

Biznese tilla, drejtuara nga shqiptarë, tanimë ka shumë vendet evropiane, kryesisht Gjermani, Zvicër, Austri e Slloveni. Sidoqoftë, nëse deri tani kemi folur për këtë anë ishtespecialiteti shqiptarëve emigruan shtetet e huaja, sot do flasim për një tjetër dimension…dimension tejkalon arritjet e deritanishme atyre paraprakisht zgjodhën merreshin me biznes zemër Evropës, shkruan Portali Mërgata.

Dhe kush “e ndërroi lojën”? Sot do flasim përLEON Dienstleistungennjë kompani gjigante orientim e veprim, me seli Schonefeld, e drejtuar nga Faton Blakqori, një biznesmen i spikatur me prejardhje nga Kosova.

Çka bën “LEON Dienstleistungen”?

Kompania fjalë realizon parqe jashtëzakonshme solare, atë mënyrë merr me qira tokën nga pronarët gjermanë, nga ku pas njëjtën realizon parqe solare me panele deri 8 MW.

 

Marrja me qira e tokës për ferma diellore ose instalimi i një sistemi fotovoltaik rrit ndjeshëm përfitimin e ardhurave tuaja aktuale dhe sipërfaqes tokës. Çmimet e qëndrueshme qirave ju japin stabilitet financiar, me shpërblim dukshëm lartë se çmimet e zakonshme qirasë”, thonë nga kjo kompani.

SipasLEON Dienstleistungen”, përveç përfitimit atyre japin tokën e tyre për ndërtimin e parqeve solare, kjo ndikon edhe mbrojtjen e mjedisit, pasë parasysh burimin kryesor prodhimit rrymës, këtë rast është energjia e diellit.

Kjo është vetëm njëra nga elementet e punës LEON Dienstleistungen”.

Kjo kompani fakt është edhe partner i rëndësishëm me “Deutsche Bahn”, duke ndihmuar logjistikë dhe transport, përfshirë mirëmbajtjen e shinave dimërore, sigurinë e binarëve dhe menaxhimin e vegjetacionin.

Faton Blakqori, mërgimtari ka arritur tanimë këto suksese, synon këtë ekspertizë fituar Gjermani, ta instalojë edhe Kosovë. 

Ai thotë se ka shprehur haptas dëshirën e tij që edhe në Kosovë të instalojë një park solar deri në 20 MË, mirëpo që kjo do të jetë e mundur vetëm pasi që ZRRE të mundësojë qasjet. 

Për ata që duan të dinë më shumë, apo kanë ide bashkëpunimi me “LEON Dienstleistungen” mund të kontaktojnë përmes linkut të mëposhtëm ku gjenden të gjitha detajet. 

Startseite 2 Leon GmbH