Kidnapimi i policëve, Abdixhiku kërkon përgjegjësi nga Qeveria

Për rrëmbimin e tre policëve kosovarë ka reaguar edhe kryetari I LDK-së, Lumir Abdixhiku. 

Ky ka fajësuar qeverinë për thirrjet për ndihmë bërë ndërkombëtarëve, shkruan lajmi.net. 

Siç shprehet ai, Kosova nuk e meriton një ditë të dillë. 

Postimi i plotë: 

Të tre policët e rrëmbyer i presim në shtëpi. Ky është borxhi ynë si Republikë përballë agresionit luftënxitës të Serbisë. Lirimi i tyre i menjëhershëm është domosdoshmëri. 

Për këtë lirim, bashkërendimi e përafrimi me aleatë është i paalternativë. Prandaj, sot, bie dhe perdja e naiviteti popullist që këtë bashkërendim e shihte si dobësi. Dobësi e vetme është thirrja e vonuar për ndihmë, pasi je poshtëruar. 

Kosova nuk e meriton një ditë të tillë. 

Sot, kërkojmë përgjegjësi politike institucionale nga Kryemnistri dhe vartësi i tij. Ushtrimi i sovranitetit të vërtetë kërkon mençuri.