Kaplon çudia në Aeroportin e Hamburgut: Gruaja kapet me 16 shufra e 170 monedha ari

Me 170 monedha ari dhe 16 shufra ari në bagazhin e saj, një udhëtare është marrë në aeroportin e Hamburgut. Ari vlen më shumë se 260,000 euro.

Me 170 monedha ari dhe 16 shufra ari në bagazhin e saj, një udhëtare është marrë në aeroportin e Hamburgut. 55-vjeçarja u kontrollua sërish nga dogana pas kontrollit të sigurisë përpara fluturimit të saj për në Kanada, siç njoftoi të hënën zyra kryesore doganore Itzehoe. Shërbimet e urgjencës gjetën arin me vlerë më shumë se 260 mijë euro.

Gruaja deklaroi se jetonte prej vitesh në Kanada. Ajo kishte likuiduar kasafortën e saj të bankës gjermane dhe donte ta merrte me vete arin në Kanada. Tashmë gruaja po hetohet. Si garancion, që sipas doganës zakonisht paguhet me para në dorë ose me kartë KE, ajo ka depozituar dymbëdhjetë monedha ari. Ngjarja ka ndodhur më 22 qershor.

Kushdo që eksporton cash prej 10,000 euro ose më shumë nga Bashkimi Evropian duhet ta deklarojë atë në doganë. Kjo vlen edhe për të ashtuquajturin ari investues. Shkelja mund të dënohet me gjobë deri në një milion euro. /PortaliMërgata/