Harrojeni 49 euroshin: Bileta e trenave në Gjermani pritet të shtrenjtohet nga tetori

Midis ekspertëve të transportit, Deutschlandticket konsiderohet një sukses i madh. Problemi vendimtar është pyetja se kush duhet të paguajë për të. Ministrat e transportit po diskutojnë zgjidhjet e mundshme.

Ministrat e transportit të shteteve federale po diskutojnë të ardhmen e Deutschlandticket në një konferencë të posaçme sot në Düsseldorf. Për shkak se qeveria federale nuk i ka nxjerrë ende fondet e premtuara, ka një shqetësim të madh për një rritje të çmimit të biletës, e cila është e vlefshme në të gjithë Gjermaninë, para fundit të vitit aktual. Si datë e mundshme përmendet 1 tetori.

Bileta Deutschland me 49 euro në muaj ju jep të drejtën të udhëtoni me të gjithë transportin publik lokal në të gjithë Gjermaninë. Qeveria federale dhe ajo shtetërore subvencionojnë ofertën me 1.5 miliardë euro secila në vit. Kjo synon të zbusë të ardhurat më të ulëta të biletave të kompanive të transportit. Qeveria federale kishte premtuar se do të bartte fondet e papërdorura nga viti 2023 në 2024. Megjithatë, deri më tani kjo nuk ka ndodhur. Kjo, nga ana tjetër, po shqetëson industrinë. Kompanitë e transportit janë të shqetësuara se do të përfundojnë me kostot dhe se Deutschlandticket mund të hiqet.

Paralajmërim kundër jorganit me lara-lara

“Unë shoh rrezikun e madh që së shpejti do të shfaqet një grumbull i pamenaxhueshëm i zonave në të cilat mund të vazhdohet Deutschlandticket dhe të tjera në të cilat duhet të shpërndahet për arsye financiare,” shkroi kryetari i Konferencës së Ministrave të Transportit, Oliver Krischer. Të Gjelbrit), në një letër të fundit drejtuar Ministrit Federal të Financave Christian Lindner dhe Ministrit Federal të Transportit Volker Wissing (të dy FDP). “Për të parandaluar këtë, e vetmja mundësi do të ishte rritja masive e çmimit të biletës Deutschland në një njoftim shumë të shkurtër.”

Fillimisht, qeveritë federale dhe shtetërore kishin lëshuar një garanci çmimi për vitin 2024 – por kjo është e lëkundshme. “Nëse qeveria federale nuk lëviz, një rritje çmimi do të duhet të hyjë në fuqi nga 1 tetori 2024,” tha një zëdhënëse e ministrisë nga Turingia. “Për më shumë se gjysmë viti, ne kemi pritur që kancelari të mbajë fjalën e tij dhe të sigurojë fondet federale të papërdorura nga viti 2023 edhe për vitin 2024”, tha ministri i Transportit i Bavarisë, Christian Bernreiter (CSU). Nëse ndryshimi i ligjit nuk vjen deri në pushimin e verës, bileta e Deutschland “do të duhet të bëhet të paktën dhjetë euro më e shtrenjtë këtë vit”.

Kancelari gjerman Olaf Scholz kohët e fundit iu kundërpërgjigj këtyre shqetësimeve. Politikani i SPD-së e quajti Deutschlandticket një arritje të madhe në një sondazh të qeverisë në Bundestag. Ai mund të siguronte se qeveria federale – siç u diskutua me kryeministrat e shteteve – do të krijonte kushtet e kornizës financiare. Do të vijë një ndryshim i nevojshëm në Aktin e Rajonalizimit.

Edhe nëse financimi për vitin aktual mund të rregullohet, mbetet për t’u parë nëse 1.5 miliardë euro secila nga qeveria federale dhe ajo shtetërore do të jenë të mjaftueshme në vitin 2025. Prandaj, Shoqata e Kompanive Gjermane të Transportit është e shqetësuar që bileta – pavarësisht lëvdata nga politikanët – nuk sigurohet në planin afatgjatë. “Është mirë që Konferenca e Ministrave të Transportit të hënën mund të kontribuojë në qartësi nëse angazhohet për vendosjen e përhershme të biletës,” tha presidenti i VDV Ingo Wortmann. Lindner dhe Wissing deri më tani nuk kanë arritur ta bëjnë këtë. /PortaliMërgata/