Edi Rama: Albin Kurtin e kam mik, Hashim Thaçin vëlla

Kryeministri i Shqipërisë, në një intervistë në Euroneësalbania, foli gjër e gjatë për Kosovën. Rama pati shumë kritika për Kurtin, dhe mënyren se si ai ka vendosur t’i qaset krizës në veri.

Kryeministri Rama foli edhe për marrëdhëniet personale të tij me Kurtin, si dhe me “vëllaun e tij”, siç e quan Hashim Thaçin, i cili gjindet në paraburgim në Hagë.

“Albin Kurtin e kam mik, Hashim Thaçin e kam vëlla, që të jemi shumë të qartë

“Dua të ritheksoj, kjo është një betejë konceptuale. Kjo nuk është një betejë personale e as politike e imja me Albinin. Albini është një person të cilin unë e çmoj, është një mik të cilin unë e respektoj, por në këtë rast është Kryministri i Kosovës rë cilin unë nuk e mirëkuptoj dot. Ky është një ballafaqim krejt i hapur, krejt i sinqertë, krejt demokratik për një interes shumë të madh dhe ky nuk është thjeshtë interesi i Shtetit të Kosovës. Ky është interesi i kombit shqiptar”, ka thënë Rama.