Dy mërgimtarë në Zvicër kapen “me pelë për dore” – Arrestohen e çohen në paraburgim

Policia kantonale e Cyrihut arrestoi tre burra që ndihmuan fshehurazi të tjerët të kalonin testin e teorisë së patentë-shoferëve.

Ashtu si ai praktik, edhe testi teorik i biletave duhet të kryhet pa ndihmë nga jashtë – gjithçka tjetër është mashtrim, transmeton Portali Mërgata.

Megjithatë, siç raportohet nga Policia e Kantonit të Cyrihut, ka pasur disa raste të mashtrimit në testin teorik që nga viti 2022.

Sipas një komunikate për media, policia kantonale e Cyrihut ka kapur fillimisht një kosovar 33-vjeçar pasi kishte rënë në grackë: Një hetues kishte pretenduar se ishte ekzaminues dhe kishte kërkuar ndihmën e 33-vjeçarit.

Ai e kishte pajisur hetuesin e fshehur me pajisjet e nevojshme teknike dhe kështu e shoqëroi gjatë ekzaminimit.

Përgjigjet e sakta iu pëshpëritën policit të fshehur nga një palë e tretë.

Kur është marrë mbrapa pajisjet teknike, kosovari është arrestuar. Në të njëjtën ditë, zyra e prokurorit publik kishte urdhëruar kontrolle në shtëpi në Ëinterthur dhe Bülach. Janë sekuestruar celularë, mikrofona, kamera dhe kufje, si dhe para të gatshme. Janë arrestuar edhe dy burra të tjerë, një zviceran 30-vjeçar dhe një kosovar 23-vjeçar.

Pas arrestimeve, policia kantonale e St. Gallen dhe policia kantonale e Thurgaut u kryen kontrolle të mëtejshme në shtëpi dhe u sekuestruan pajisje të tjera teknike. Tre të arrestuarit dhe një serb 60-vjeçar dyshohet se kanë ndihmuar në mënyrë të paligjshme një numër aktualisht të panjohur të ekzaminuarish përmes provimit të teorisë që nga vera e vitit 2022.

Prokuroria publike në Cyrih-Sihl ka hapur procedurë penale kundër katër të pandehurve dhe ka aplikuar në gjykatën e masave shtrënguese për paraburgim të dy kosovarëve. Zvicerani, i cili po ashtu u arrestua, pas marrjes në pyetje është liruar. Për të katër të pandehurit, prezumimi i pafajësisë vlen deri në përfundimin përfundimtar të procesit.