Dy kosovarë dënohen për vrasjen e 20 vjeçarit në Zvicër: Në gjykatë shprehin keqardhje

Në shtator 2021, RB (20) vdiq pas një zënke. Dy të dyshuarit kryesorë, një 27-vjeçar dhe një 26-vjeçar, tashmë duhet të përgjigjen në gjykatë të enjten, ndër të tjera, edhe për zënkën. 

Të enjten, një zviceran 27, një kosovar 26 dhe një kosovar tjetër 30 vjeçar kanë dalë para gjykatës së qarkut të St. Në shtator 2021, një mosmarrëveshje shpërtheu në Bahnhofstrasse në St. Gallen. Në përfundim të mosmarrëveshjes 20-vjeçari RB* ka mbetur i plagosur në mënyrë të tillë që pas disa ditësh ka ndërruar jetë në spital.  

27-vjeçari zviceran ka refuzuar të dëshmojë në gjykatë. 26-vjeçari kosovar, nga ana tjetër, ka komentuar natën e shtatorit 2021:  

“Nuk është e vërtetë që e kam futur RB në gardh”, ka thënë ai. 

 Prokurori ka lënë në fuqi të gjitha kërkesat e bëra. Ai kërkoi që 27-vjeçari dhe 26-vjeçari të dënohen me 18 muaj burgim me kusht. 

 “Të gjithë të akuzuarit kanë pranuar se kanë goditur një nga kolegët e RB”, tha prokurori në gjykatë.  

Megjithatë, askush nuk pranoi se kishte rrahur kolegun e dytë dhe RB.  

“I akuzuari ka ndjekur viktimën që ka dashur të largohet nga debati”. Lëndimet fatale të pësuar nga RB ishin rezultat i debatit atë natë të shtatorit. 

 “RB dhe miqtë e tij u shënjestruan dhe u sulmuan me brutalitet të konsiderueshëm nga i akuzuari”, tha avokati i familjes së viktimës në gjykatë. Të dyshuarit u sollën “në mënyrë të paskrupullt dhe jashtëzakonisht të pavëmendshme” atë natë. Për shkak se RB po drejtohej drejt gardhit me majë, i akuzuari do të kishte pranuar që kjo do të rezultonte në lëndime të rënda ose të rrezikshme për jetën. “I akuzuari ka treguar energji të konsiderueshme kriminale, e cila në fund ka shkaktuar vdekjen e RB”, tha avokati i familjes së viktimës. 

Avokati i një miku të RB gjithashtu tha se grupi ishte sulmuar nga i akuzuari. “Sot jemi me fat që klienti im nuk ka pësuar lëndime të rënda”, vijoi avokati. 

Tre avokatët e të akuzuarve thanë të gjithë në deklaratat e tyre se klientët e tyre nuk mund të mbahen përgjegjës për vdekjen e RB.  

“Askush nuk e pa se si RB përfundoi në gardh”, tha mbrojtësi i 27-vjeçarit.  

Viktima nuk është ndjekur nga askush, as nga zviceranët e as nga kosovarët. Rrethanat e kësaj mbrëmje janë të paqarta. 

 Në fjalën e tyre përfundimtare, të tre të akuzuarit i shprehën ngushëllimet e tyre të ndjerit të RB. 

 “Askush nga ne nuk donte atë që ndodhi. Ne dëshirojmë ta kthejmë kohën pas për të parandaluar këtë aksident tragjik”, tha një nga të akuzuarit. 

Gjykata i shpalli të tre të dyshuarit fajtorë për reket dhe tentim lëndim të thjeshtë trupor. 27-vjeçari zviceran dhe 26-vjeçari kosovar janë dënuar me shtatë muaj me kusht. 30-vjeçari kosovar është dënuar me tetë muaj burgim me kusht. 

 “Është e qartë se të gjithë të akuzuarit kanë qenë të përfshirë në debat atë mbrëmje”, tha në arsyetim kryetari i gjykatës. Megjithatë, ishte një argument i dyanshëm. “Ata nuk mund ta kishin pranuar vdekjen e RB,” tha gjykata. Nuk mund të supozohet se ata donin ta vrisnin. /PortaliMërgata/