Dalja në skenë e Maroviqit në Serbi dhe domethënia për Popoviqin e famshëm

Shkruan: Korab Blakaj.

Serbi ….loading….

Së fundi, siç duket përgatitjet operacionale janë gjithashtu në ecje të plotë. Ajo që është veçanërisht parandjenjë dhe për këtë arsye duhet theksuar, është së ky aktivizëm shumë domethënës i rebelëve profesionistë nga ekipi Otpor/Canvas, prejardhja e të cilëve padyshim është e njohur mirë për qeveritaret serb të rrethuar.

Vetëm pak ditë më parë, në skenën politike në Serbi doli sërish në skenë, revolucionari profesionist në moshë të dukshme Ivan Maroviç, bashkëpunëtor i ngushtë i famozit Srdja Popoviç në organizimin e grushtit të shtetit në Jugosllavi në tetor 2000.

Për momentin, Srdja Popović me mençuri mbetet në vijën anësore. Përfshirja e hapur e Popović-it për momentin, përveç simbolikes, përbën një mesazh të ashpër që në një formë më pak agresive, por po aq të qartë. Njiherit edhe Marović është mëse i gatshëm për të komunikuar mesazhet e tij dhe bashkëmendimtarëve.

Në situata të caktuara si kjo, mediumi që përdoret për të komunikuar një mesazh është identik me vetë mesazhin.