Policia gjermane ia merr lejen të moshuarit: E kishte një këmbë më të gjatë se tjetrën

Thorsten Neumann (59) nga Berlini ka patentë shoferi për 35 vjet.

Por pasi ai përplasi një shenjë trafiku në Brandenburg, oficerët e policisë e tërhoqën brenda – sepse këmba e tij e djathtë është më e shkurtër se e majta, transmeton Portali Mërgata.

“Më duhet makina ime për të shkuar në punë dhe për të bërë pazarin,” thotë Thorsten Neumann.

“Është shumë e vështirë të ecësh”.

Neumann është mbi dy metra i gjatë dhe këmba e tij e djathtë është 1.5 centimetra më e shkurtër se e majta, ai vesh këpucë ortopedike, zyrtarisht konsiderohet me aftësi të kufizuara të rënda.

Më 15 prill, ai nga pakujdesia përplasi një shenjë të trafikut në Mercedes-Benz të tij (B-Class) në Germendorfer Allee në Oranienburg (Oberhavel). Ai del jashtë, pastron rrugën nga mbeturinat dhe shkon me makinë në stacionin më të afërt të policisë.

“Mendova se oficerët e policisë po regjistronin vetëm aksidentin, por përballja me mua u bë farsë.”

Ai ende e kuptonte kontrollin e alkoolit. Por kur ai duhej të tregonte nëse mund t’i arrinte edhe pedalet në makinë me këmbët e tij, situata ndryshoi.

“Më pyetën pse po ecja kaq çuditshëm”.

“Tre zyrtarë më tallnin dhe më bënë budalla”, thotë Berlineri. Nga paaftësia e tij fizike, padyshim që policia ka konstatuar se ai ka paaftësi mendore, thotë ai. Zyrtarët i thonë: Patentë shoferi qëndron këtu!

“Më kërcënuan me shtrëngim dhe dhunë nëse nuk do të dorëzoja letrat.” Më pas nëpunësi u lejua të shkonte.

Ai ende duhej të merrte 523 euro paraprakisht për kamionin tërheqës dhe shoferi e ktheu në Berlin nga gatishmëria për të ndihmuar. Neumann thotë se u ndje keq për dy javë.

“Mund të përshkruhet vetëm si abstrues”

Më 25 prill, ai mori një letër nga një prokuror publik në Neuruppin. Në zarf: patentë shoferi i tij. Një zëdhënës i autoritetit e konfirmoi këtë kur u pyet nga BILD. Dhe thotë: “Fakti që gjatësitë e ndryshme të këmbëve duhet të përfaqësojnë një defekt fizik mund të përshkruhet vetëm si abstrues.” Ajo që mbetet: shfaqja e një kundërvajtjeje administrative.

“Unë nuk mund të lejoj që ky lloj ndërveprimi të ulet mbi mua,” thotë Thorsten Neumann. Familja e inkurajoi të ankohej për sjelljen e oficerëve. Në maj ai i shkroi për herë të parë shefit të policisë së Brandenburgut, Oliver Stepien. Më pas ka denoncuar një punonjës së Policisë së Veriut dhe ka kërkuar “durim”.

Në mesin e qershorit u tha “se shpifja nga ana juaj, veçanërisht në sfondin e dëmtimeve fizike, nuk ishte aspak e synuar nga zyrtarët”. Por procedura e ankesës është pezulluar për sa kohë që hetimet kundër Thorsten Neumann janë në vazhdim. “Tre oficerët e policisë po përpiqen vetëm të kufizojnë dëmin, unë nuk e blej atë deklaratë nga ju,” thotë Neumann.

Pak ditë më parë ai mori një letër nga policia në Potsdam. I shpjegohet se ndaj tij ka pushuar hetimi paraprak. Shqyrtimi i ankesës së tij do të vazhdojë. Sërish policia kërkon “pak durim”.

“Ju nuk mund dhe nuk duhet të merreni me njerëz të tillë,” thotë Neumann, “Unë kërkoj sqarime dhe pasoja!”. /PortaliMërgata/