Mërgimtarja blen revole në Kosovë dhe e mer në Zvicër, ia jep djalit të saj në shkollë

Një kosovare 40-vjeçare është dënuar nga prokuroria publike e Freiburgut për shkelje të ligjit për armët. Mësuesi i djalit të saj e gjeti armën në një ekskursion.

Një kosovar 40-vjeçar është dënuar nga prokuroria publike e Freiburgut për shkelje të ligjit për armët. Në fund të dhjetorit 2022, gruaja bleu një pistoletë bosh në Kosovë dhe e solli armën në Zvicër pa leje. Një ditë pasi arma është futur ilegalisht, gruaja ka shkuar në një pyll me armë, edhe pse nuk ka patentë armësh, shkruan 20 Minuta.

Më 28 shkurt, mësuesja e djalit të saj, i cili ndjek një shkollë speciale, gjeti pistoletën në çantën e shpinës së djalit gjatë një ekskursioni në klasë në Beograd.

Kur nëna u mor në pyetje nga policia disa ditë më vonë, ajo tha se ishte vetëm një lodër dhe jo një armë, sepse e kishte blerë armën në një dyqan lodrash. Sipas deklaratës së saj, pas udhëtimit të saj në pyll, ajo vendosi pistoletën në çantën e shpinës dhe thjesht e harroi në të – prandaj u gjet me djalin e saj më pas.

Prokurori përgjegjës deklaroi se arma nuk ishte ruajtur me kujdesin e duhur. Për këto tri vepra, kosovarja është dënuar me 400 franga gjobë. Sipas prokurorisë publike, “pistoleta është konfiskuar dhe do të asgjësohet”. /PortaliMërgata/